Volvo penta "billet upgrade" turbo 42 - serien (rostfri hylsa)

  • 9 999 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: Sweden parts & service
Dela

Volvo penta "Billet" upgrade med rostfri syrafast hylsa 2348 / 1.4404 i turbinhuset !

Uppgraderad turbo med mer effektiv och modern kompressordel utav "Billet" material samt rostfri hylsa i turbinhuset -  Syrafast rostfritt !

(Syrafast hylsa med längre sträckgräns och högre krav mot korngränsfrätning)

Fördelar med Billet kompressordel : 

Mindre kärna,längre vingar,kan hålla högre tryck

Spoolar upp snabbare. Väger betydligt mycket mindre än gjutet kompressorhjul.

Bättre  flöde samt lättare kompressorhjul vilket leder till att den tar sig  snabbare samt har högre flöde 10-12% på samma storlek av  kompressorhjulet.

Motorproblem :

Marina turbon utsätts oftast för hård miljö från saltvatten mm. I stort sätt så har alla  marina turboaggregat stora problem med rost i turbinhuset.

För att kontrollera det om ni märker motorn tappat kraft så kan ni lossa avgasknät och kontrollera så att turbinaxeln snurrar enkelt.

I många fall så snurrar den men toleransen mellan turbinaxeln yttre mått och turbinhusets vägg har för stort spel vilket leder till att den ej kan bygga upp tryck som den skall.

Uppgradera din turbo så får du en snabbare och starkare motor med "billet upgrade"och med rostfri hylsa i turbinhuset en längre livslängd på din turbo !

Vi rekommenderar våra air-kit och sportluftfilter vid turbobyte för mer luftflöde ! 

Retur :

Skicka tillbaka din gamla turbo och få 1000 :- tillbaka

När du bytt ut din turbo så skickar du tillbaka din gamla (returadress i paketet)

När vi fått tillbaka turbon så betalar vi ut pengarna inkl frakt kostnad.

Vad har jag för turbo ?

Nummerna på turbons namnplåt, dvs brickan som oftast sitter  på kompressorhuset (det av aluminium) är mycket viktigt när man skall beställa en turbo
Vi föredrar att använda  turbotillverkarens nummer då det garanterar att det är en identisk  enhet. Din turbo kan ha blivit utbytt av en tidigare ägare så det är inte säkert att du faktiskt har det aggregatet du tror. Nedan så visas  ett exempel på en namnskylt från en Volvo Penta motor. Så här läser du av skylten på turboaggregatet:Du kommer behöva ta reda på ditt turbonummer om du med 100% säkerhet vill få rätt turbo skickad till dig.

Skriv in ditt turbonummer när du köper din turbo i webshopen eller kontakta oss !